top of page

Projecten

Kunstprojecten

Nieuwjaarsreceptie
Gemeente Groningen 2019

Eerste Nieuwjaarsreceptie Haren, Ten Boer en Groningen in de Aa-kerk. Samen met Maria Koijck maakte Ron een op kartonnen dozen (Martinikerk) live geschilderd dynamisch fusiebeeld aangevuld met teksten van genodigden en portretten van een aantal mensen die die de samenvoeging van de gemeenten mogelijk maakten.

Action Painting tentoongesteld Harm Buit
Brno/Tsjechië 2016: Sitting on a Fence

In juli 2016 waren Ron en Maria 'artist in residence' in de Romawijk 'Husovice' waar Ron bewoners portretteerde op houten panelen die bevestigd werden op het hek rond het basketbal veld op het speelterrein van de wijk.

Maria Koijck bewerkte samen met kinderen en volwassenen m.b.v. sjablonen en verf de achtergrond van het schilderij van 10 x 2 m en maakte tevens met bewoners een grote gans van het rond het terrein verzamelde plastic afval op het dak van het buurtcentrum.

Zambia/Afrika 2016: Moving Wall

In maart 2016 maakte Ron een wandschildering van

2 x 15 m op de muur van een gebouw in het Communitycentre van Ticodane in Katete. Mensen van de werkgemeenschap, die als doel heeft de arme bevolking uit de omringende compounds een bestaans-minimum te laten verdienen, stonden model voor deze z.g.'Moving Wall'.

bottom of page