top of page
Action Painting tentoongesteld Harm Buiterplein 1

Over Ron Glasbeek

R.P. Glasbeek

11 oktober 1952

Beeldend kunstenaar en muzikant

Ron Glasbeek is opgeleid als 1e graads docent tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis op Academie Minerva in Groningen. Hij studeerde in 1976 af aan Academie Minerva in Groningen..Hij werkte 23 jaar parttime als docent tekenen en schilderen op diverse opleidingen en deed regie, muziek, vormgeving en productie van (locatie)theatervoorstellingen, festivals en andere culturele evenementen.

Sinds 2013 is Ron bezig met het exposeren van 'Berookte Beelden' in diverse steden in Nederland en Europa en werkt hij onder de noemer '& Verder' aan een vervolg.

Zomer 2016 had Ron een overzichtstentoonstelling in het Museum voor Roma Cultuur in Brno/Tsjechië, waar hij tevens een maand als 'artist in residence' werkte aan een wandschildering en portretten van de belangrijkste Romamuzikanten van de stad.

Los van dit onderwerp maakt Ron regelmatig portretten in opdracht, zoals in 2015 de jubileumportretten voor het Noorderzon Performing Arts Festival. Ook maakte hij in 2016 samen met Maria Koijck het inrichtingsontwerp voor een tentoonstelling in het Noordelijk Scheepvaartmuseum met als titel: Het land van belofte, over de onlangs opgedoekte Rose buurt in het A-kwartier in Groningen.

In 2018 volgde een overzichts-expositie in Martini Plaza. Sinds 2013 schildert en tekent hij Fulltime.

Vanaf 2017 speelt 'HET BLAUWE UUR', met Ron op de Contrabas, regelmatig Balkan-/Gipsy- en Europese muziek in café's, kleine zalen en op festivals. Voor recentere tentoonstellingen, projecten en optredens verwijs ik graag naar de betreffende koppen in het menu bovenaan.

Als muzikant speelde hij met Harry Jekkers Folk en met Harry Niehof.  Ron speelt vanaf eind jaren zeventig in de elektrische folkband Rave-On. Daarna speelt hij vanaf 1997 onder meer in de uiterst populaire groep Los Bomberos.

bottom of page